Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски благодари на украинската диаспора в чужбина за подкрепата

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога благодари през днешния ден на украинската диаспора в чужбина за поддръжката, оказана след нахлуването на съветските сили в Украйна, и предложи конституционна смяна с оглед разрешаването на двойно поданство, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12468
Украинската конституция не дава опция на украинските жители да имат двойно поданство и затова милиони хора от украински генезис в чужбина не могат да получат украински паспорти.

Зеленски сподели, че внася законопроект в украинския парламент, с който да бъде позволено двойното поданство. Украинският водач направи това изказване на днешния ден, на който се отбелязва Денят на единството на Украйна.

" Днес импортирам във Върховната рада основен законопроект, който ще направи допустимо приемането на всеобхватни законодателни промени и въвеждането на двойното поданство ", заяви украинският президент, представен от украинската новинарска организация Укринформ.

Законодателните промени ще дадат опция на " всички етнически украинци и на техните наследници по целия свят да стават наши жители. Разбира се, това няма да значими за жителите на страната агресор ", разясни Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога.

Украински представители постоянно назовават Русия " страната агресор ", откакто съветските сили нахлуха на 24 февруари 2022 година и окупираха огромни територии в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Президентът Зеленски постоянно акцентира потребността от единение в Украйна на фона на продължаващата война с Русия.

Зеленски благодари на представителите на диаспората, в това число и на тези, които са пристигнали да пазят Украйна. Украинският водач акцентира, че думите " аз съм украинец " имат особено значение и приветства " несломимостта на нашия народ ".

За промени в украинската конституция е належащо утвърждението на Народното събрание - развой, който може да отнеме към година, и разрешението на конституционния съд, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР